Een historische resolutie!

"Deze resolutie kan het verschil maken aangezien de lidstaten zullen worden opgeroepen om revalidatiezorg in hun gezondheidsbeleid op te nemen. In Senegal hebben we nood aan opgeleid revalidatiepersoneel in eerstelijnsgezondheidsdiensten."

- Gueye Ndeye Dague, bestuurslid van Handicap International en van de Senegalese Federatie van verenigingen voor personen met een handicap.-Het is gelukt!

We zijn zeer blij en fier om je dit heuglijke nieuws te brengen: de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dit weekend een resolutie goedgekeurd die de kwaliteit van revalidatiezorg wereldwijd naar een hoger niveau moet tillen. Daarnaast moeten revalidatiezorg en hulpmidddelen zoals rolstoelen en krukken ook toegankelijk en betaalbaar worden voor iedereen.

Handicap International pleit al heel lang voor meer middelen en steun voor de revalidatiesector. Dankzij het werk van Valentina en haar beleidsteam komen die er nu eindelijk aan. Onze collega's speelden 4 jaar lang een voortrekkersrol in het proces. Valentina legt je uit waarom deze resolutie broodnodig is en hoe het leven van miljoenen mensen hiermee zal veranderen.

Op dit moment heeft meer dan 50% van de mensen die revalidatiezorg nodig hebben (zoals bijvoorbeeld kinesitherapie), geen toegang hiertoe. Dit moet veranderen. En deze resolutie zál dat veranderen.