Bouw mee aan een droom.

12 december 2019

Het Huis van de Hoop in Mombassa is een mooi en ontroerend verhaal.
Child-Help startte eind jaren negentig een project in Kijabe, toen op 14 uur treinreizen van Mombassa. We kregen 4 bedden in een orthopedisch ziekenhuis voor onze kinderen. Na een jaar verhuisden we naar het nabijgelegen ziekenhuis en huurden een hospitaalvleugel.

Ons project groeide van 4 bedden naar 20, naar 30 tot nu 80 bedden! Kinderen met spina bifida kwamen van overal uit het hele land, ook vanuit Mombassa. 14 uur met de trein, kan je je voorstellen wat dat met een overvolle bus betekent? Onze gezinnen hebben geen geld voor de trein. Zij komen met de bus. Aangekomen kregen ze behandeling en keerden terug naar huis. Maar voor de eerste medische controle hadden ze noch geld noch tijd om tijdig terug te keren. Kinderen overleefden maar ook veel kinderen overleden tijdens of na de lange tocht. Zo ook de dochter van Esther.

Esther met witte T-shirt verloor haar dochter met spina bifidaZij is voorzitter van Shak Coast (de spina bifida en hydrocefalie oudergroep) en zet zich in voor onze kinderen in de hele kustregio van Kenia. Het gaat om honderden kinderen. Gelukkig hebben we nu in het Coast Hospitaal een neurochirurg die onze shunts plaatst en is er nu dichter bij huis hulp mogelijk. Samen met andere ouders, waarvan velen ook hun kind verloren, hebben ze een plan opgevat. Ze kregen een mooi stuk grond en verzamelden 14 000 euro.

Toen ik hen bezocht hadden ze al dat geld geïnvesteerd in de fundamenten van hun plan: een Huis van de Hoop.
Een plaats waar onze ouders en kinderen voor en na chirurgie opgevangen worden. Een thuis. Maar met nog slechts 12 euro op hun bankrekening zakte de moed hen in de schoenen. Wij beloofden dat we voor elke steen die zij lokaal kunnen financieren sponsors zoeken voor een tweede steen. En kijk waar ze staan!

Bouw jij mee aan hun droom?

Elke euro die jij geeft gaat voor 200% naar hun droom.

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. Ons rekeningnummer IBAN: BE56 7380 1971 7088. BIC: KREDBEBB

HOE KAN JIJ HELPEN?

Steun Child-Help en geef kinderen met een aangeboren handicap in ontwikkelingslanden een eerlijke start.

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang het laatste nieuws over Child-Help projecten en rechtstreeks in je mailbox.

CHILD-HELP OP SOCIAL MEDIA