Podcasts

Uit het hoofd #5

Gesprek tussen oprichters van Child-Help en de Oekraïense wondzorgspecialist over de noodsituatie in Oekraïne en de steun van Child-Help daar. Ontdek de postcast!

Lees meer

Uit het hoofd #4

Ronald Van Ham, lid van Team Scheire, vertelt een fascinerend verhaal over hoe mensen met hun hulpmiddelen dingen kunnen doen die ze in hun stoutste dromen niet hadden kunnen voorstellen.

Lees meer

Uit het hoofd #3

Prof. Dr. Geert Van Hove legt uit waarom familie cruciaal is voor kinderen die geboren worden met een beperking. Hij vertelt ook over het onderzoek ‘Obuntu Bulamu’ dat Femke Bannink samen met Child-Help uitvoerde in Oeganda.

Lees meer

Uit het hoofd #2

Dit is het tweede gesprek van “Uit het hoofd”, een gesprekkenreeks met experts in een bepaald thema dat ook belangrijk is voor Child-Help vzw. Het tweede gesprek gaat over de politiek van het zorgen. Vandaag is 25 oktober 2020, de werelddag voor spina bifida en hydrocephalus. Het gesprek vandaag brengt ons eigenlijk naar de oorsprong van de projecten van Child-Help.

Lees meer

Uit het hoofd #1

Prof. Dr. Dirk De Wachter, psychiater, hoogleraar aan de KU Leuven, auteur van o.a. 'Borderline times' én peter van Child-Help spreekt met Pierre Mertens, oprichter van Child-Help en beeldend kunstenaar, over de kunst van het zorgen.

Lees meer