Oorlog in Oekraïne

Werking oudervereniging en schenkingen


Het conflict in Oekraïne blijft aanslepen en de soms wrede beelden staan op eenieders netvlies gebrand.

Child-Help is als organisatie erg nauw betrokken bij dit thema aangezien we jaren terug al meehielpen bij de opstart van een lokale oudergroep en we daarvoor medisch materiaal aanleverden. Via “Oekraïne Project Edegem” kwamen we toen in contact met een wondzorgspecialist, Ihor Vitenko. Immers is wondzorg een bijzonder belangrijke competentie voor onze doelgroep.

Daarom werden recentelijk door ons de nodige katheters, wondpleisters en medicatie aangeschaft tezamen met een ambulance.


Onze contactpersoon van de oudergroep in Oekraïne, Mariana nam alles met veel plezier in ontvangst.


Verder werden er fleecepakken gedoneerd door onze collega's van Child-Help Nederland. We brachten ze naar Ruslan Hevko van Redbouw in Gent en hij vervoerde ze recentelijk naar Oekraïne in een van de door ons aangekochte ambulances. Sinds de start van de oorlog hebben we al 14 tweedehands ambulances kunnen versturen naar de getroffen gebieden.


Intussen is ook het Ultrasoundapparaat aangekomen in Oekraïne dat werd gedoneerd door het Universitair Ziekenhuis in Amsterdam. Het zal worden ingezet in het kinderziekenhuis in Khmelnytsky.
Aanvankelijk werd deze machine gebruikt voor onderzoek van de buikholte bij zuigelingen. Binnenkort zal het echoapparaat een breed scala aan onderzoeken in verschillende leeftijdsgroepen omvatten. Dan zullen er ook kinderen met hydrocefalie veel baat bij hebben.


Uiteraard hebben de gezinnen niet enkel baat bij medisch materiaal maar hebben zij ook nood aan voedsel allerhande. We overhandigden daarom ook enige basisproducten zoals groenten en fruit in blik, pasta en cornflakes aan Ruslan die ervoor zal zorgen dat alles netjes op bestemming geraakt!


Je kan ons en de getroffen families in Oekraïne nog steeds steunen door een gift te doen via:

  • rechtstreeks op BE56 7380 1971 7088 met vermelding ‘Steun Oekraïne’

Wil je een actie organiseren en de opbrengst schenken aan Child-Help voor Oekraïne? Contacteer ons! Ook andere ideeën zijn steeds welkom.

Stuur een mailtje naar: mieke@child-help.be of lies@child-help.be

Wil je materiaal schenken dat nodig is? Contacteer Ruslan Hevko van Redbouw BVBA (Foreestelaan 3/D, 9000 Gent, 09/226.58.34 en 0486/48.49.82). Hij vult tweedehands ziekenwagens (zoals die Child-Help aankocht) met medisch materiaal en zorgt ervoor dat die in Oekraïne geraken om broodnodige hulp te bieden. Volg de missie via deze link.