Nieuws

Daniil vertelt

Daniil Zozulya, masterstudent fotografie aan het KASK & Conservatorium in Gent, bracht in het kader van zijn stage enkele weken door in Oeganda. Aan de hand van zijn foto’s en pakkende verhalen deelt hij met ons zijn indrukken.

Lees meer

Tropische cycloon Freddy post-rampupdate, Malawi

Beschrijving: Na de verwoestende impact van cycloon Freddy op Malawi heeft Child-Help Spina Bifida and Hydrocephalus (CH SBH) Malawi zich ingezet om de slachtoffers van de ramp te helpen. Deze tekst belicht hun inspanningen om onderdak en steun te bieden aan mensen die geconfronteerd worden met de uitdagingen van spina bifida en hydrocefalie in de nasleep van de cycloon.

Lees meer

Child-Help België Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2022 bestaat uit 3 hoofdonderwerpen: Dekolonisatie; Interview met Dr. Shabani in het MOI-ziekenhuis in Dar es Salaam; en het verhaal van Lucy, een huishoudster in het Huis van de Hoop in Dar es Salaam, Tanzania.

Lees meer

Een historische resolutie!

"Deze resolutie kan het verschil maken aangezien de lidstaten zullen worden opgeroepen om revalidatiezorg in hun gezondheidsbeleid op te nemen. In Senegal hebben we nood aan opgeleid revalidatiepersoneel in eerstelijnsgezondheidsdiensten."

- Gueye Ndeye Dague, bestuurslid van Handicap International en van de Senegalese Federatie van verenigingen voor personen met een handicap.-
Lees meer

Steun de heropbouw van de apotheek van Suheyla in Antakya

Kaan en zijn gehele school helpen mee de apotheek van Suheyla in Antakya, Turkije terug op te bouwen dit o.a. d.m.v. de verkoop van zelfgemaakte kikkerspelletjes.

Lees meer

Houses of Hope volgen - Inleiding

Rhune, een masterstudent fotografie, zal als onderdeel van haar stage een maand in Tanzania verblijven. Ze zal dagelijks rapporteren over de tijd die ze doorbracht met personeel, ouders en kinderen in verschillende Houses of Hope in Tanzania.

Lees meer

Aardbevingen in Turkije en Syrië

Na de zware aardbevingen in het Zuidoosten van Turkije en het Noorden van Syrië, liggen duizenden mensen onder het puin en zijn er tienduizenden gewonden.

Lees meer

Schenkingen project Oekraïne

Recente schenkingen project Oekraïne.

Lees meer

Een avond met Mark Shepard!

Het was een inspirerende avond en mooie samenwerking tussen Child-Help, Solidagro en Pomona.

Lees meer

Child-Help Award 2022

Vanaf 2022 bekroont Child-Help een individu of organisatie die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor een verbetering van de kwaliteit van leven van onze doelgroep in het Globale Zuiden.

Lees meer

Een container naar Tanzania

Een lange weg, zowel in tijd als in afstand, legden we af om materiaal voor de kinderen met spina bifida en hydrocefalie op de juiste bestemming te krijgen.

Lees meer

"Kinderen moeten floreren in plaats van alleen maar te overleven".

Een interview met Collins Kabachelor, de nieuwe Landenvertegenwoordiger Oeganda van Child-Help.

Lees meer

Leven met spina bifida in Kenia

Geboren worden met spina bifida in een klein Noord-Keniaans dorpje waar men amper begreep wat een handicap was. Het was het lot van Francesca Naijipu. Hier lees je hoe ze haar problemen in haar kindertijd overwon, en daarna werk (en liefde) vond.

Lees meer

Hodi Tanzania: intro

Psychiater Dirk De Wachter trekt twee weken door Tanzania om projecten van Child-Help voor spina bifida (open rug) en hydrocefalie (waterhoofd) te bezoeken.

Lees meer

Hodi Tanzania! Een Pijnloze Injectie

Dirk De Wachter schrijft voor De Standaard een dagelijkse column over zijn bezoek aan enkele van onze projecten. Morgen vertrekt hij naar Tanzania, samen met een delegatie van Child-Help.

Aflevering 1 van de column kan je hier alvast meevolgen.

Lees meer