Orthopedische Werkplaats voor Joytown in Kenia.

21 juni 2017
Enkele leerlingen van Joytown. Enkele leerlingen van Joytown.

In Kijabe, het zuiden van Kenia, heeft Bethany Kids een boarding school opgericht voor kinderen met een fysieke handicap. De school, Joytown, is aangepast aan de noden van haar leerlingen en biedt ook kinesitherapie en andere revalidatietechnieken aan. Meer dan 80 leerlingen in de school hebben Spina Bifida of Hydrocefalie. Daarom steunt Child-Help al jarenlang dit internaat door het geven van trainingen aan de verpleegsters en verzorgers of het doneren van materiaal.

De leerlingen van Joytown hebben nood aan specifieke hulpmiddelen zoals rolstoelen, krukken, prothesen of speciale schoenen om zicht vlot te kunnen voortbewegen. Tot nu toe zijn deze dure materialen steeds besteld vanop afstand, met lange wachttijden als gevolg. Aangezien deze jonge kinderen volop in groei zijn, moeten de hulpmiddelen voortdurend aangepast worden. Omdat dit proces zo lang duurt, zitten de kinderen vaak zonder het juiste materiaal, wat negatieve gevolgen heeft voor hun revalidatieproces.

Om sneller te kunnen inspelen op de noden van de kinderen, en zo achteruitgang in hun revalidatie te vermijden, besloot Child-Help samen met Bethany Kids om een orthopedische werkplaats te bouwen, in het midden van de school. Hierdoor kunnen de nodige hulpmiddelen ter plekke worden aangemaakt en rechtstreeks gepast worden op het kind. Ook aanpassingen kunnen op deze manier onmiddellijk worden doorgevoerd. Omdat ze ter plaatse worden gemaakt, zijn ze ook een stuk goedkoper dan de bestelde stukken. Sinds deze maand is de eerste fase van de werkplaats af, zoals je kan zien op onderstaande "voor en na" foto. We kijken uit naar het eindresultaat en de eerste lading hulpmiddelen die hier zullen vervaardigd worden.

 Before 1 Voor de renovatie. 

After 1 Na de renovatie.

HOE KAN JIJ HELPEN?

Steun Child-Help en geef kinderen met een aangeboren handicap in ontwikkelingslanden een eerlijke start.

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang het laatste nieuws over Child-Help projecten en rechtstreeks in je mailbox.

CHILD-HELP OP SOCIAL MEDIA